Loading...

Groene stroom Zwolle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Zwolle vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zwolle en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zwolle

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwolle vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Zwolle vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, aarde, wind, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Nieuwkoop vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwolle

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zwolle.

groene-stroom-zwolle

Een energieneutrale woning in Zwolle rond juli 2024

Middels deze webpagina ontdek je belangrijke uitleg over groene stroom Zwolle. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwolle wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en je vriezer waterpas zetten. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zwolle is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs varieert tussen de €2800 tot +/- €6600. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Herkingen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Zwolle actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jullie actuele contract beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Zwolle een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten bekijk je hierna vaak bestelde stroompakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je vlug welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Zwolle vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.