Loading...

Groene stroom Nieuwkoop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, onuitputbare bronnen als wind, zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Nieuwkoop vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Nieuwkoop en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nieuwkoop

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwkoop vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Snel groene stroom in Nieuwkoop vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Huismerk Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie De Heurne vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nieuwkoop

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Nieuwkoop.

groene-stroom-nieuwkoop

Een energieneutrale woning in Nieuwkoop rond april 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige details over groene stroom Nieuwkoop. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwkoop zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “korter douchen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Remeha) verbannen. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwkoop is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €4300 tot +/- €6600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Westknollendam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist organisaties als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Nieuwkoop operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het actuele abonnement beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nieuwkoop aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel mensen die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuwkoop vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.