Loading...

Groene stroom Westknollendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Westknollendam vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Westknollendam of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Westknollendam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Westknollendam vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Westknollendam vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: verbruik Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Molenend vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Westknollendam

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-westknollendam

Een energieneutrale woning in Westknollendam rond juni 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige info over groene stroom Westknollendam. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westknollendam wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere de verwarming omlaag doen” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energiemaatschappij. Maar, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Atag) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Westknollendam kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. Het tarief varieert tussen €3800 en €6100. Via de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Gendt afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name partijen als Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie je rap welke groene stroom aanbieders in Westknollendam beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie actuele pakket opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Westknollendam een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten die mede hierdoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten vergelijk je hieronder enkele stroomcontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker zie je snel welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Westknollendam vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.