Loading...

Groene stroom Gendt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, stabiele bronnen als wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Gendt vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Gendt of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gendt

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gendt vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Gendt vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, bodem, wind, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Valkenswaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Gendt

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lingewaard.

groene-stroom-gendt

Een energieneutrale woning in Gendt rond december 2022

Middels deze website vergelijk je praktische informatie over groene stroom Gendt. Maar, waarom stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gendt wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gendt kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €4400 – €7300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oosterbierum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Gendt operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele abonnement stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Gendt een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen vergelijk je onderstaand enkele stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je moeiteloos welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Gendt vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.