Loading...

Groene stroom Oosterbierum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Oosterbierum vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oosterbierum en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oosterbierum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterbierum vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Oosterbierum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Fenor oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Drouwenerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Oosterbierum

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-oosterbierum

Een energieneutrale woning in Oosterbierum rond december 2022

Door middel van deze pagina ontdek je praktische informatie over groene stroom Oosterbierum. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosterbierum zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je woning en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosterbierum is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De investering schommelt tussen €4000 t/m €7600. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zeijen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Oosterbierum actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: het huidige pakket annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oosterbierum fors lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel families op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten bekijk je hierna veel gekozen pakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je vlug welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oosterbierum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.