Loading...

Groene stroom Drouwenerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Drouwenerveen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Drouwenerveen of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Drouwenerveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Drouwenerveen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Drouwenerveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom en gas van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, water, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Someren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Drouwenerveen

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-drouwenerveen

Een energieneutrale woning in Drouwenerveen rond september 2022

Op onze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Drouwenerveen. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drouwenerveen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Intergas of Vaillant) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Drouwenerveen vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €4000 en €7100. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Munnekezijl afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist organisaties als Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Drouwenerveen voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je huidige abonnement ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Drouwenerveen aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je onderstaand enkele energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check zie je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Drouwenerveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.