Loading...

Groene stroom Someren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Someren vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Someren of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Someren

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Someren vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Someren vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, aarde, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Herpt vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Someren

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Someren.

groene-stroom-someren

Een energieneutrale woning in Someren rond december 2022

Met deze website vergelijk je nuttige details over groene stroom Someren. Maar, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Someren wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “led-lampen gebruiken” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij een energiebedrijf. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Someren vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3800 tot €6300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Brunssum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist partijen als Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Someren actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je bestaande pakket beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Someren sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten vergelijk je hierna toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Someren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.