Loading...

Groene stroom Herpt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, stabiele bronnen als waterkracht, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Herpt vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Herpt en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Herpt

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Herpt vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Herpt vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, zon, aarde, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Westzaan vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Herpt

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Heusden.

groene-stroom-herpt

Een energieneutrale woning in Herpt rond september 2022

Via deze pagina lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Herpt. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Herpt is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Maar, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Herpt is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3000 t/m €6400. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Rijen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Herpt beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige verbintenis beëindigen en daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Herpt flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna enkele stroomcontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker zie je vlug welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Herpt vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.