Loading...

Groene stroom Rijen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Rijen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rijen of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Rijen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijen vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Rijen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen naar Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, bodem, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Gerkesklooster vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Rijen

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Gilze en Rijen.

groene-stroom-rijen

Een energieneutrale woning in Rijen rond juni 2024

Door middel van onze website check je bruikbare toelichting op groene stroom Rijen. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rijen is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Niettemin, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Rijen kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €2400 tot +/- €6000. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Babberich afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Rijen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie actuele verbintenis stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Rijen sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten vergelijk je bijgaand enkele abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vind je binnen no-time welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Rijen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.