Loading...

Groene stroom Gerkesklooster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gerkesklooster vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Gerkesklooster en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gerkesklooster

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gerkesklooster vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Gerkesklooster vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Varik vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Gerkesklooster

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-gerkesklooster

Een energieneutrale woning in Gerkesklooster rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle informatie over groene stroom Gerkesklooster. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gerkesklooster zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “neem een waterbespaarder” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Evengoed, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Remeha, Atag of Nefit) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gerkesklooster vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €3300 en €7800. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Oosterhesselen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Engie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Gerkesklooster operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jouw lopende contract beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Gerkesklooster aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten bekijk je hierna de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vind je snel welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Gerkesklooster vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.