Loading...

Groene stroom Oosterhesselen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is veel duurzamer dan grijze elektra dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Oosterhesselen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Oosterhesselen en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oosterhesselen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterhesselen vergelijken (juni 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vergelijk je alle groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Oosterhesselen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: HVC oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Duiven vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oosterhesselen

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-oosterhesselen

Een energieneutrale woning in Oosterhesselen rond juni 2023

Door middel van deze website detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Oosterhesselen. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oosterhesselen zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en geen tweede koelkast gebruiken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oosterhesselen is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3500 en €7700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zeist afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Oosterhesselen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jouw lopende pakket beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Oosterhesselen een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je onderstaand enkele energiepakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check ontdek je simpelweg welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oosterhesselen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.