Loading...

Groene stroom Duiven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Duiven vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Duiven en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Duiven

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Duiven vergelijken (september 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Duiven vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom en gas van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Son en Breugel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Duiven

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Duiven.

groene-stroom-duiven

Een energieneutrale woning in Duiven rond september 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je nuttige details over groene stroom Duiven. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Duiven is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en dekens op de bank leggen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij een leverancier. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Duiven is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3700 tot €6100. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Mussel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties zoals Eneco, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Duiven aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Duiven flink lager in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel mensen die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vind je hierna enkele stroomcontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je binnen no-time welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Duiven vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.