Loading...

Groene stroom Mussel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Mussel vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mussel of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Mussel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mussel vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Mussel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Stedin abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, zon, water, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Budel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Mussel

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Stadskanaal.

groene-stroom-mussel

Een energieneutrale woning in Mussel rond juni 2022

Op deze website lees je uitgebreide info over groene stroom Mussel. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mussel wint aan interesse. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij het energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mussel vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2800 – €6300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Warfstermolen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in Mussel beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende pakket beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Mussel sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker ontdek je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Mussel vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.