Loading...

Groene stroom Son en Breugel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Son en Breugel vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Son en Breugel of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Son en Breugel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Son en Breugel vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vind je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Son en Breugel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: aanbiedingen van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Herveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Son en Breugel

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Son en Breugel.

groene-stroom-son-en-breugel

Een energieneutrale woning in Son en Breugel rond juli 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide informatie over groene stroom Son en Breugel. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Son en Breugel is een wens van vele. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, AWB, Intergas, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Son en Breugel is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €4300 t/m €6800. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Budel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in Son en Breugel operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie actuele pakket annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Son en Breugel flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel klanten op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten vergelijk je onderstaand veel gekozen energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je ogenblikkelijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Son en Breugel vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.