Loading...

Groene stroom Herveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Herveld vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Herveld en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Herveld

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Herveld vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Herveld vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vrijopnaam contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, zon, bodem, bio, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wetsens vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Herveld

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-herveld

Een energieneutrale woning in Herveld rond mei 2024

Aan de hand van onze website vind je handige info over groene stroom Herveld. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Herveld wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere apparaten uitschakelen” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Herveld kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De prijs varieert tussen de €3400 tot €6000. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Rijnsburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Powerpeers, Engie, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Herveld actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Herveld een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je eenvoudig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Herveld vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.