Loading...

Groene stroom Rijnsburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner dan grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Rijnsburg vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Rijnsburg of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Rijnsburg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijnsburg vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Rijnsburg vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bio, wind, bodem, water, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Giesbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Rijnsburg

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Katwijk.

groene-stroom-rijnsburg

Een energieneutrale woning in Rijnsburg rond juni 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Rijnsburg. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rijnsburg wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en je eten in de koelkast laten ontdooien. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Rijnsburg is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €3900 t/m €6200. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Badhoevedorp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Rijnsburg operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je huidige verbintenis stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Rijnsburg flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je direct welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Rijnsburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.