Loading...

Groene stroom Giesbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Giesbeek vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Giesbeek en check de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Giesbeek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Giesbeek vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Giesbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: oversluiten Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, aarde, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Vasse vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Giesbeek

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zevenaar.

groene-stroom-giesbeek

Een energieneutrale woning in Giesbeek rond november 2023

Middels deze website vergelijk je uitgebreide info over groene stroom Giesbeek. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Giesbeek wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Daarentegen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Atag) verbannen. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Giesbeek kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €4200 – €7800. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oosterleek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Giesbeek aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige verbintenis ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Giesbeek een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel families die switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hieronder enkele abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vergelijk je snel welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Giesbeek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.