Loading...

Groene stroom Oosterleek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Vele malen duurzamer dan grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Oosterleek vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Oosterleek of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oosterleek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterleek vergelijken (september 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Oosterleek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: MAIN Energie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Dussen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Oosterleek

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-oosterleek

Een energieneutrale woning in Oosterleek rond september 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke toelichting op groene stroom Oosterleek. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosterleek wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en was op een lagere temperatuur. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energieleverancier. Intussen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oosterleek is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen de €3600 tot +/- €6900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zennewijnen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties als Van de Bron, Powerpeers, Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Oosterleek voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande verbintenis stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oosterleek flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten ontdek je hieronder toonaangevende abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker achterhaal je gemakkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Oosterleek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.