Loading...

Groene stroom Dussen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Dussen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Dussen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Dussen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Dussen vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Dussen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, aarde, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Spaarndam vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Dussen

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Werkendam.

groene-stroom-dussen

Een energieneutrale woning in Dussen rond september 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl check je alle informatie over groene stroom Dussen. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dussen is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij het energiebedrijf. Desondanks, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Vaillant, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Dussen kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering schommelt tussen €3800 t/m €7000. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Naarden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Dussen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je huidige verbintenis opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Dussen fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die hierom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele contracten vergelijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check ontdek je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Dussen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.