Loading...

Groene stroom Spaarndam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Spaarndam vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Spaarndam en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Spaarndam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Spaarndam vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Mede door subsidies en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Spaarndam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: aanbiedingen van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Heteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Spaarndam

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

groene-stroom-spaarndam

Een energieneutrale woning in Spaarndam rond juni 2024

D.m.v. deze website lees je bruikbare info over groene stroom Spaarndam. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Spaarndam wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “kouder douchen” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Alleen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Spaarndam is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4400 tot €6600. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Buinerveen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers als Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Spaarndam actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Spaarndam sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel consumenten die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen vind je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je à la minute welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Spaarndam vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.