Loading...

Groene stroom Buinerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Buinerveen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Buinerveen of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Buinerveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Buinerveen vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Buinerveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, aardgas, kolen (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Rijsbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Buinerveen

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-buinerveen

Een energieneutrale woning in Buinerveen rond juni 2024

Met deze website check je belangrijke info over groene stroom Buinerveen. Interessant, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Buinerveen wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Nefit) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Buinerveen kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €3000 – €7100. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Lienden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Engie, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Buinerveen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: het actuele levering annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Buinerveen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je hierna vaak bestelde contracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Buinerveen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.