Loading...

Groene stroom Rijsbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Rijsbergen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Rijsbergen en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Rijsbergen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijsbergen vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Rijsbergen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, bio, wind, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Gieten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Rijsbergen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zundert.

groene-stroom-rijsbergen

Een energieneutrale woning in Rijsbergen rond februari 2024

D.m.v. deze website lees je handige toelichting op groene stroom Rijsbergen. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rijsbergen wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij een leverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rijsbergen is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De kostprijs ligt tussen de €3200 en €7700. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Bakel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Rijsbergen voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je huidige contract annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Rijsbergen fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand de meest populaire abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Rijsbergen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.