Loading...

Groene stroom Lienden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Lienden vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Lienden of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lienden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lienden vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Lienden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Greenchoice actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bakel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Lienden

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-lienden

Een energieneutrale woning in Lienden rond december 2023

Middels deze pagina lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Lienden. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lienden wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Remeha, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lienden kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs varieert tussen €4500 en €7800. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Tjalhuizum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Lienden aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het actuele pakket annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Lienden een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je bijgaand toonaangevende abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker bekijk je eenvoudig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Lienden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektra.