Loading...

Groene stroom Tjalhuizum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Tjalhuizum vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tjalhuizum of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tjalhuizum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tjalhuizum vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Tjalhuizum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Jellum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Tjalhuizum

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-tjalhuizum

Een energieneutrale woning in Tjalhuizum rond december 2022

Met onze website check je alle toelichting op groene stroom Tjalhuizum. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tjalhuizum is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Nefit, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tjalhuizum is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2700 tot €6000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Deurze afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties als Qurrent, Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Tjalhuizum operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele verbintenis opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Tjalhuizum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel consumenten op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten tref je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je meteen welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Tjalhuizum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.