Loading...

Groene stroom Deurze Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Deurze vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Deurze en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Deurze

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Deurze vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Deurze vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, zon, bodem, wind, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Sijbrandahuis vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Deurze

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-deurze

Een energieneutrale woning in Deurze rond juli 2024

Middels deze webpagina check je alle details over groene stroom Deurze. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Deurze wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en radiatorfolie gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energie-aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Deurze vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3300 – €6300. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Meliskerke afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode check jij rap welke groene stroom aanbieders in Deurze aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jouw lopende pakket opzeggen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Deurze flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vind je direct welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Deurze vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.