Loading...

Groene stroom Meliskerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Meliskerke vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Meliskerke of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Meliskerke

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Meliskerke vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Meliskerke vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Essent groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Bolsward vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Meliskerke

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-meliskerke

Een energieneutrale woning in Meliskerke rond november 2023

Op basis van deze webpagina check je uitgebreide info over groene stroom Meliskerke. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meliskerke wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Daartegenover, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Remeha) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Meliskerke is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De investering ligt zo tussen de €4100 – €6700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vlodrop afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Meliskerke operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je actuele levering opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Meliskerke fors lager dan de beginperiode. We zien meer en meer klanten die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vind je nu welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Meliskerke vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.