Loading...

Groene stroom Bolsward Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels onze groene stroom checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Bolsward vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Bolsward en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bolsward

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bolsward vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Bolsward vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: besparen bij Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, zon, aarde, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Poortugaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bolsward

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-bolsward

Een energieneutrale woning in Bolsward rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina detecteer je praktische info over groene stroom Bolsward. Interessant, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bolsward is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en de gevels isoleren. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, AWB, Nefit of Atag) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bolsward is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energienota. De aanschafprijs ligt tussen de €2400 tot +/- €7300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Lageland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen zoals Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Bolsward aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: het actuele pakket beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Bolsward sterk verlaagd dan een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele contracten bekijk je hierna enkele stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Bolsward vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.