Loading...

Groene stroom Lageland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Lageland vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Lageland en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lageland

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lageland vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Lageland vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vandebron welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, biomassa, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Amerongen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Lageland

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-lageland

Een energieneutrale woning in Lageland rond december 2022

Op basis van deze pagina detecteer je bruikbare toelichting op groene stroom Lageland. Maar, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lageland zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en spouwmuren isoleren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas) uitgesloten. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lageland is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energienota. De kostprijs ligt tussen de €3300 en €6900. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Strijen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Lageland voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie huidige levering beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Lageland flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check check je vlug welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Lageland vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.