Loading...

Groene stroom Amerongen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, zon, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van onze groene energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Amerongen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Amerongen en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Amerongen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Amerongen vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Amerongen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nunhem vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Amerongen

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

groene-stroom-amerongen

Een energieneutrale woning in Amerongen rond december 2023

Met behulp van deze pagina check je bruikbare info over groene stroom Amerongen. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Amerongen zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Evengoed, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Amerongen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4100 en €7400. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hooge Zwaluwe afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Amerongen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je bestaande contract opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Amerongen aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel klanten die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten tref je hierna de meest populaire pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je moeiteloos welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Amerongen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.