Loading...

Groene stroom Nunhem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Nunhem vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Nunhem en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nunhem

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nunhem vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Nunhem vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: RENDO Netwerken tarieven juni 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, water, wind, aarde, bio zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Diemen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nunhem

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-nunhem

Een energieneutrale woning in Nunhem rond juni 2022

Via deze pagina lees je handige toelichting op groene stroom Nunhem. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nunhem is onderwerp van gesprek. Zo’n huis verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere nemen van ledverlichting” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nunhem is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €2500 – €7700. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Witharen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Nunhem aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nunhem fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je hieronder enkele contracten. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je zonder problemen welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Nunhem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.