Loading...

Groene stroom Diemen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Diemen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Diemen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Diemen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Diemen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Diemen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Siegerswoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Diemen

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Diemen.

groene-stroom-diemen

Een energieneutrale woning in Diemen rond april 2024

Op basis van deze website ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Diemen. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Diemen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Diemen is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen €3300 tot +/- €6300. Mede door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Mensingeweer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Eneco, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Door je postcode in te vullen check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Diemen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: jullie huidige contract stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Diemen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer families die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten ontdek je hieronder de meest populaire abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Diemen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.