Loading...

Groene stroom Siegerswoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Siegerswoude vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Siegerswoude of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Siegerswoude

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Siegerswoude vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Siegerswoude vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, wind, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Heemstede vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Siegerswoude

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-siegerswoude

Een energieneutrale woning in Siegerswoude rond april 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige details over groene stroom Siegerswoude. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Siegerswoude wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en rolluiken gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw aanbieder. Maar, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Siegerswoude vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €3100 tot €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Boornzwaag afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Siegerswoude beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande verbintenis ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Siegerswoude flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten bekijk je hieronder toonaangevende abonnementen. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vergelijk je à la minute welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Siegerswoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.