Loading...

Groene stroom Boornzwaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Boornzwaag vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Boornzwaag en check de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Boornzwaag

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Boornzwaag vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Boornzwaag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: besparen bij Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, aarde, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Posterholt vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Boornzwaag

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-boornzwaag

Een energieneutrale woning in Boornzwaag rond mei 2024

Met behulp van deze website check je nuttige informatie over groene stroom Boornzwaag. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Boornzwaag is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jullie aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Vaillant, Remeha, Intergas, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Boornzwaag kan duur uitvallen. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De prijs varieert tussen €4200 tot €6300. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Landerum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Boornzwaag actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie huidige contract beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Boornzwaag aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker ontdek je snel welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Boornzwaag vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.