Loading...

Groene stroom Landerum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, stabiele bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Landerum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Landerum en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Landerum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Landerum vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Landerum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enexis welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ammerzoden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Landerum

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-landerum

Een energieneutrale woning in Landerum rond december 2022

Via deze website bekijk je praktische details over groene stroom Landerum. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Landerum wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “bewust met de waterkoker omgaan” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het leverancier. Daarentegen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je woning en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Landerum is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3400 – €6000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Stroobos afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Landerum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande contract annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Landerum een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel consumenten die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je rap welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Landerum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.