Loading...

Groene stroom Ammerzoden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, stabiele bronnen als wind, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ammerzoden vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Ammerzoden of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ammerzoden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ammerzoden vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan ontdek je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Ammerzoden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Zoek ook naar groene energie Nutter vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ammerzoden

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-ammerzoden

Een energieneutrale woning in Ammerzoden rond oktober 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige informatie over groene stroom Ammerzoden. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ammerzoden is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Intergas, Vaillant of Atag) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ammerzoden kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €2400 tot €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hoogerheide afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist organisaties zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Ammerzoden beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Ammerzoden een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel families die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker check je nu welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Ammerzoden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.