Loading...

Groene stroom Hoogerheide Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Hoogerheide vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Hoogerheide en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hoogerheide

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogerheide vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de relevante groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Hoogerheide vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energieflex 3 jaar contract oktober 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, bodem, water, zon, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Wittelte vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hoogerheide

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Woensdrecht.

groene-stroom-hoogerheide

Een energieneutrale woning in Hoogerheide rond oktober 2023

D.m.v. onze website lees je alle info over groene stroom Hoogerheide. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoogerheide is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “wassen op 30 graden” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoogerheide is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €2500 en €7600. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sambeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Juist organisaties als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hoogerheide beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jouw lopende pakket opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Hoogerheide een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker achterhaal je zonder problemen welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Hoogerheide vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.