Loading...

Groene stroom Wittelte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Wittelte vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Wittelte en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wittelte

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wittelte vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Wittelte vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, aarde, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Merkelbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wittelte

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-wittelte

Een energieneutrale woning in Wittelte rond mei 2024

Met deze website vind je alle details over groene stroom Wittelte. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wittelte is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een hr-ketel gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wittelte kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €3000 tot €6300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Huins afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Wittelte aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Wittelte fors lager dan de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je direct welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wittelte vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.