Loading...

Groene stroom Merkelbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Merkelbeek vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Merkelbeek of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Merkelbeek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Merkelbeek vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Merkelbeek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Leon Zeewolde groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, water, zon, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Borgercompagnie vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Merkelbeek

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Onderbanken.

groene-stroom-merkelbeek

Een energieneutrale woning in Merkelbeek rond december 2022

Met deze webpagina vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Merkelbeek. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Merkelbeek is een wens van vele. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “korter douchen” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Daartegenover, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Nefit) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Merkelbeek kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €3000 en €7400. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vollenhove afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke partijen als Van de Bron, Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek je direct welke groene stroom aanbieders in Merkelbeek aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: het actuele pakket beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Merkelbeek een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel families die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je gemakkelijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Merkelbeek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.