Loading...

Groene stroom Vollenhove Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer dan grijze elektra dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Vollenhove vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Vollenhove en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Vollenhove

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vollenhove vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Vollenhove vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Landsmeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vollenhove

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-vollenhove

Een energieneutrale woning in Vollenhove rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige details over groene stroom Vollenhove. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vollenhove wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Aan de andere kant, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, AWB, Atag, Intergas of Vaillant) verbannen. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vollenhove vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €2700 tot €7100. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Ellemeet afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vollenhove aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: het actuele contract ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Vollenhove sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hierna enkele abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je à la minute welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Vollenhove vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.