Loading...

Groene stroom Landsmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Landsmeer vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Landsmeer of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Landsmeer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Landsmeer vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Landsmeer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Westland Infra welkomstkorting juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Amstenrade vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Landsmeer

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Landsmeer.

groene-stroom-landsmeer

Een energieneutrale woning in Landsmeer rond juni 2024

Middels deze pagina check je nuttige uitleg over groene stroom Landsmeer. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Landsmeer zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere een efficiënte douchekop kopen” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Landsmeer is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energierekening. De investering varieert tussen €2800 en €7200. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Surhuisterveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Landsmeer voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je bestaande contract ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Landsmeer aantrekkelijker dan de beginperiode. We horen van veel consumenten op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten vind je hierna veel gekozen stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vind je meteen welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Landsmeer vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.