Loading...

Groene stroom Surhuisterveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Surhuisterveen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Surhuisterveen en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Surhuisterveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Surhuisterveen vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Surhuisterveen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: korting bij E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Hoogezand vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Surhuisterveen

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-surhuisterveen

Een energieneutrale woning in Surhuisterveen rond juli 2024

D.m.v. deze website vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Surhuisterveen. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Surhuisterveen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energieleverancier. Maar, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Surhuisterveen kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €4500 – €7900. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in de Hoef afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken ontdek jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Surhuisterveen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Surhuisterveen sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je eenvoudig welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Surhuisterveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.