Loading...

Groene stroom Hoogezand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Hoogezand vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Hoogezand of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hoogezand

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogezand vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Hoogezand vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Fenor 3 jaar contract november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Wiuwert vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hoogezand

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

groene-stroom-hoogezand

Een energieneutrale woning in Hoogezand rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Hoogezand. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoogezand zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een goede thermoskan gebruiken” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij je leverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag) verboden. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoogezand vergt een hele investering. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3600 tot €6800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sappemeer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist partijen zoals Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Hoogezand beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende levering opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hoogezand aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer families die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen tref je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je vandaag nog welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hoogezand vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.