Loading...

Groene stroom Sappemeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Sappemeer vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Sappemeer of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sappemeer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sappemeer vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Sappemeer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bio, bodem, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Haalderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Sappemeer

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

groene-stroom-sappemeer

Een energieneutrale woning in Sappemeer rond december 2022

Aan de hand van deze pagina lees je nuttige uitleg over groene stroom Sappemeer. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sappemeer wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en was op een lagere temperatuur. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sappemeer is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De investering schommelt tussen €2300 tot +/- €7900. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bergeijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sappemeer voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie actuele levering stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Sappemeer sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vind je hierna de meest populaire energiepakketten. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker zie je gemakkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Sappemeer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.