Loading...

Groene stroom Bergeijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Bergeijk vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bergeijk of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bergeijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergeijk vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Bergeijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: welkomstpremie Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, water, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oudemolen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Bergeijk

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bergeijk.

groene-stroom-bergeijk

Een energieneutrale woning in Bergeijk rond september 2023

Door middel van deze webpagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Bergeijk. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bergeijk is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw leverancier. Evengoed, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Atag, AWB, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bergeijk vergt een hele investering. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2600 t/m €7400. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Klooster Lidlum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek je nu welke groene stroom aanbieders in Bergeijk voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je huidige contract annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Bergeijk flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel families op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten ontdek je bijgaand enkele energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Bergeijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.