Loading...

Groene stroom Klooster Lidlum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Klooster Lidlum vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Klooster Lidlum of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Klooster Lidlum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Klooster Lidlum vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Klooster Lidlum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Engie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, wind, aarde, bodem, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zuid-Holland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Klooster Lidlum

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-klooster-lidlum

Een energieneutrale woning in Klooster Lidlum rond november 2023

Op deze website detecteer je handige toelichting op groene stroom Klooster Lidlum. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Klooster Lidlum wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. O.a. “korter douchen” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw aanbieder. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke hr-ketel (Remeha, AWB, Vaillant, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Klooster Lidlum vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €4300 – €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sommelsdijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij direct welke groene stroom aanbieders in Klooster Lidlum aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jullie huidige abonnement ontbinden en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Klooster Lidlum flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten vergelijk je onderstaand toonaangevende pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vind je spoedig welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Klooster Lidlum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.