Loading...

Groene stroom Sommelsdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Sommelsdijk vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sommelsdijk en check de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sommelsdijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sommelsdijk vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Sommelsdijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: aanbiedingen van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bodem, wind, aarde, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Herten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Sommelsdijk

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-sommelsdijk

Een energieneutrale woning in Sommelsdijk rond december 2022

Via onze website vind je praktische details over groene stroom Sommelsdijk. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sommelsdijk is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sommelsdijk is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energiekosten. Het tarief ligt in de range tussen de €2800 en €6700. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bruntinge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Sommelsdijk operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het huidige abonnement ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Sommelsdijk sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vergelijk je bijgaand enkele pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je vlug welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Sommelsdijk vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.