Loading...

Groene stroom Herten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Herten vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Herten of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Herten

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Herten vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Herten vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Wetering vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Herten

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Roermond.

groene-stroom-herten

Een energieneutrale woning in Herten rond december 2023

Door middel van deze webpagina vind je uitgebreide details over groene stroom Herten. Echter, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Herten wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je leverancier. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Herten kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. Het tarief ligt zo tussen de €4000 t/m €7400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rijkevoort afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check je rap welke groene stroom aanbieders in Herten voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Herten flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten bekijk je onderstaand veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check zie je snel welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Herten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.