Loading...

Groene stroom Wetering Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Wetering vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wetering en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wetering

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wetering vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Wetering vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per postcode in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, zon, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Maartensdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wetering

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-wetering

Een energieneutrale woning in Wetering rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische toelichting op groene stroom Wetering. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wetering zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele hr-ketel (AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wetering vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. De kostprijs varieert tussen €4200 tot €6700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Gersloot afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Wetering actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je huidige abonnement opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Wetering aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel consumenten die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker ontdek je meteen welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Wetering vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en stroom.