Loading...

Groene stroom Gersloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Gersloot vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Gersloot of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Gersloot

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Gersloot vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de beste groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Gersloot vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: oversluiten Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardolie, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Varsselder vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Gersloot

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-gersloot

Een energieneutrale woning in Gersloot rond november 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke info over groene stroom Gersloot. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gersloot zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke hr-ketel (Intergas, AWB, Remeha, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gersloot kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. Het tarief ligt in de range tussen de €3500 t/m €6700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Oosterhout afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral partijen als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Gersloot operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Gersloot flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer consumenten die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check ontdek je simpelweg welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Gersloot vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.