Loading...

Groene stroom Varsselder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, zon, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Varsselder vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Varsselder of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Varsselder

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Varsselder vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Varsselder vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, steenkool, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Kloosterzande vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Varsselder

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-varsselder

Een energieneutrale woning in Varsselder rond september 2022

Op basis van deze webpagina detecteer je bruikbare details over groene stroom Varsselder. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Varsselder wint aan interesse. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Atag, Intergas, AWB of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Varsselder vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4100 t/m €6900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Duivendrecht afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij nu welke groene stroom aanbieders in Varsselder beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie actuele abonnement ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Varsselder fors lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check achterhaal je binnen no-time welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Varsselder vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.